Zinat Pirzadeh på  Eyvind2017

Zinat Pirzadeh på Eyvind2017

25 november, 2017 0 av patrikohman

Zinat Pirzadeh bjöd på en omtumlande timme under Eyvind 2017. Att komma till Sverige som flykting är inte lätt, men verkar trots allt ha varit värt resan för Zinat. Det var värmande och upplysande att höra hennes historia om hur det är att lämna sin historia och sitt land och sin kultur på en bråkdel av en sekund för att kanske aldrig mer kunna återvända.
Mycket skratt blev det, bland annat när hon skulle köpa ett hus i Glommersträsk i Västerbotten och inte hade möjlighet att åka och titta på det.
-Men du kan ju inte köpa ett hus utan att ha sett det?!
-Jag fick inte se min man heller innan jag gifte mig med honom… Svårt att argumentera då.

Eller när de såg sin första midsommarstång och blev oroliga att man skulle hänga människor… det ger lite perspektiv på vilka olika erfarenheter vi har.

Tänkvärt

Sorgligt lite folk dock, trist. Alla borde se och delta i (eller heter det på?) denna föreställning, både ungdomar och vuxna.  Det var nyttigt att blunda och bara sätta fokus på sin egen favoritplats som känns som ett hem. Och sen tänka tanken att måste lämna det stället på ett ögonblick för att  kanske aldrig komma tillbaka. Och lämna allt, alla sina saker, sin familj och sitt liv och kasta sig ut i något man inte har en aning om vad som väntar. Nyttig tanke.

(183)