Norrbottens-Kuriren på 80-talet

Norrbottens-Kuriren på 80-talet

Jag vill ju inte säga att det var bättre förr, men nog var det roligare! Bra energi i Norrbottens-Kurirens sätteri på kvällarna. Speciellt de kvällar det hände något speciellt så vi var tvungen hålla pressarna. Kul som attan, lite stressigt ibland men inte samma typ av press som nu för tiden. Men nostalgin tvättar väl bort de tråkiga och jobbiga stunderna. Som den gången jag satte fel datum i hela tidningen och ingen upptäckte det förrän biblioteket ringde, svårt för dem att arkivera dem, vilket datum gällde. Förmodligen den största tavlan jag gjort på något jobb, hyfsad ångest… Men det är preskriberat nu antar jag.

Just känslan av energi i väggarna saknar jag, det var en väldigt speciell känsla i sätteriet och på redaktionen. Samma vibbar fick jag på Norrbottensteatern när jag var och vandrade i korridorerna en gång.

Detta är inget porträttgalleri med perfekta bilder med stylade människor och miljöer, det är bara en spark rätt ut i verkligheten som det såg ut då. Och ja, det var helt ok att röka vid borden.

Då var det verkligen två olika tidningar, Kuriren och NSD. Inte som nu, samma lika. Då var det verkligen tävling att få ut de bästa nyheterna först, och jag tror nog Kuriren vann för det mesta 🙂

Bildgalleriappen har fått lite fnatt så ni får gå in och klicka på bilderna, där ser de kloka ut…

(0)