Morjärvs Ullspinneri 2017

Morjärvs Ullspinneri 2017

2 augusti, 2017 1 av patrikohman

Idag blev en lite längre utflykt. Målet var Morjärvs Ullspinneri som varit nedlagt sedan 2010 nångång enlig information på webben.
Det startade tydligen tack vare ett antal fårägare gick ihop och startade det tillsammans 1947.
Efter lite rantande i Morjärv så hittade vi till slut rätt. Det är ju alltid spännande när man besöker nya platser, speciellt de som varit öde ett längre tag. Denna gång var det dock lugnare, vi var fyra vuxna män så man kände sig inte ensam eller sårbar en sekund. Det var inte svårt att ta sig in, dörrarna stod vidöppna, och nästan alla fönster var sönderslagna. Det var eländigt att se.
Att det är lämnat så mycket maskiner måste ju ha känts i bröstet hos tidigare ägaren. Och att se hur det ser ut nu måste ju nästan vara outhärdligt… Att ha jobbat länge på ett företag som sen går i konkurs måste ju vara trist. Att sen se den gamla arbetsplatsen bli så vandaliserad som denna måste ju kännas som ett hån.
Tyvärr blir det väldigt mediokra bildtexte då mina kunskaper inom garn är ytterst begränsade. Ifall någon vänlig själ vill komplettera så är det bara att maila. Mailadressen är patrik.ohman@telia.com

(2834)