Sandgrund Lars Lerin

Sandgrund Lars Lerin

22 juli, 2016 0 av patrikohman

Roadtrippen vi gjorde denna sommar hade för mig målet i Karlstad och Sandgrund, Lars Lerins konsthall. När vi kom dit drygt en halvtimme innan de öppnade var det säkert 40 meters kö! Vi hade inte ätit någon lunch så vi tog det lugnt och gick och åt istället. När vi kom tillbaka så var det bara några stycken i kö innan vi kunde komma in.

Lars Lerins konsthall är nog det enda galleri jag verkligen velat besöka. Han har ju helt otroligt ljus i målningarna. Han får ju ett trist hyreshus att bara bli fantastiskt! Och den den långa bokhyllan! Simon ville gå fram och känna på den så den inte var riktig! Alla detaljer i skuggor och ljusdagrar, helt magiskt. Och jag som inte ens kan rita en streckgubbe utan att behöva sudda…
Gästutställare var Mikael Persbrandt. Man blev lite mörkrädd av hans målningar, mycket demoner… men klart bättre än jag trodde de skulle vara, några var riktigt, riktigt fina.
När vi sen kom ut ringlade kön lång igen så vi hade verkligen tur med timingen, speciellt med tanke på att minstingen var med.

Nu behöver jag aldrig mer besöka ett galleri, ever! Tack Lars (och naturligtvis Manoel Marques Lerin och Mikael Persbrandt).

(3575)