Om mig

Om mig

Välkommen till Palott fotoblogg. Jag som håller igång denna webb heter Patrik Öhman och jobbar som formgivare och fotograf.

Jag fotograferar allt som rör och inte rör på sig, ett intresse som inte verkar sluta att attrahera. Det blir allt från porträtt till matbilder. I samband med jobbet kan det bli lite oväntade fototillfällen, allt från en ny Coopbutik till när Stefan Löfven skottar sand. Det är ju som roligast när man inte vet vad som väntar när man ska ut på uppdrag!

Utrustningen

Utrustningen är som från begynnelsen Nikon kamerahus. Nu ett D810- och ett Z6-hus, med bra objektiv till. Jag använder främst fast optik, favoriterna är ett Sigma 35 mm 1,4 ART som normalglugg, oerhört skarp och rätt så snabb på fokusera. Sen är ju ett Nikkor 85 mm 1,4 ett annat favoritobjektiv, underbart skarpt och vill man sudda ut bakgrunden så är det bara använda bländare 1,4 eller 2,0 så framträder motivet extra tydligt mot bakgrunden…

Sen kör jag Godox blixtsystem, två stycken AD 200, små studioblixtar samt en AD 400 PRO, en lite kraftfullare studioblixt. Alla blixtar är batteridrivna så jag slipper släpa med mig strömkablar och leta strömkällor, underbart smidigt!

Skärpetourettes

Jag har rätt höga krav på bilderna, speciellt att skärpan sitter rätt. En arbetskamrat kommenterade vid ett tillfälle:

– Patrik, du har ju skärpetourettes… Det är ju bara att hålla med, det måste vara skarpt. Men jag jobbar med att släppa det och köra mer på känsla, så snart så!

Kommentera gärna bilderna!

/Patrik

(0)