Svartvitt på riktigt

Svartvitt på riktigt

22 augusti, 2019 0 av patrikohman

Fick ett ryck att leta fram någon av de gamla analoga kamerorna och ta nån rulle och kanske ställa upp förstoringsapparaten.

Så första stoppet blev i ett blåsigt Umeå för att inhandla några rullar Ilford HP5 Plus, svartvit film hos Cyberphoto. Vi var lite morgonpiggare än dem så vi passade på att fika. Kanske inte mysigaste stället att dricka kaffe på men Cyberphoto hade i alla fall en bänk och ett bord på parkeringen så det var ju bra!

Nu blev det inte framkallningsapparaten just nu, bara en seriös inscannring istället, min gamla Epson v700 photo kom till nytta igen. Men nog är det lite annan känsla i bilderna.

Jag som är pixelnörd, eller har skärpetourettes enligt en arbetskamrat, tänker inte alls på skärpan, mer på känslan i bilden, märkligt!

Sen är det ju kanske omodernt att vänta på att få se bilderna i tre veckor men det får man ta. Jag får kanske skylla mig själv när jag skickar in rullarna till Crimson för framkallning under semestern.

Nåväl, de kom till slut och kul blev det, bättre än julafton!

Det blev att fotografera lite i Uppsala, och i Danmark, Als Udde, där vi hyrde en stuga alldeles vid havet, helt underbart. Och Skagen naturligtvis, jag förstår att målarna samlades där, fint ljus! Dessutom slapp vi värsta värmeböljan, bara lagom varmt!

(51)