Semester i Uleåborg, Oulu. Ny favoritstad

Semester i Uleåborg, Oulu. Ny favoritstad

25 juli, 2017 0 av patrikohman

Alla har pratat gott om badhotellet Hotell Eden så vi måste ju också prova. Sagt och gjort, vi styrde kosan mot Uleåborg. Snabbt kan man ju konstatera att vägarbetarna i Finland var vakna när de fick lära sig hur man bygger vägar, jag tror svenskarna sov. Generellt betydligt bättre vägar i vårt kära grannland. Det går ju inte heller skylla på yttre omständigheter, de borde ju ha ungefär samma klimat.

Efter några extra krokar i Uleåborg, Oulo, var vi framme vid hotellet. Helt ok standard, vi är ju inte så kräsna men det var hyfsat rent och fräscht.

Sen blev det besök både på stranden (kallt i vattnet, gott om plats), i inomhusbadet (varmt i vattnet, trängre, men inte panikmycket folk).  Ett besök på vetenskapscentret Tietomaa var uppskattat, där fanns det saker att göra för alla åldrar! Och mycket saker. Givetvis blev det några svängar på stan också, mycket affärer finns det…
Parken var otroligt vacker, mycket bäckar och åar kors och tvärs med massor av broar i olika storlekar och utföranden, mycket fint. Inte ofta dottern är så imponerad av sådant men nu lät det mest hela tiden “-Stanna! Jag måste fotografera…” så det är ju ett gott betyg.

Kort sagt, Uleåborg, Oulo är en favoritstad. Nära men väldigt trevlig! Och så har de ju god lakrits… 🙂

(401)