Renskiljning i Norrberg

Renskiljning i Norrberg

4 november, 2019 0 av patrikohman

Jag blev häromdan inbjuden till att vara med när det var renskiljning på gång. Det kunde man ju inte missa. Eftersom min bils bakbromsar hade börjat låta riktigt illa på vägen hem från Stockholm dagen innan, tänkte jag försöka spola rent om det bara hade kommit en massa skräp någonstans som levde om. Men icke, lät lika illa även efter tvätten, så det blev att parkera den till verkstan har tid. Sen blev det att packa ihop fotoutrustningen och varma kläder, det var ju mellan sju och åtta grader kallt här så det gällde ju att ha varma kläder.

Jag lånade Lottas bil istället då, och efter några mil slog det mig att delar av fotoutrustningen stannat hemma, så det var bara att vända… Fanns det sot någonstans i motorn då så är det borta nu…

Fort men fel

Snabbt som attan hämta resten av fotopryttlarna och sen mot Niemisel. Lite svårt att hitta, men med hjälp av några vänliga bybor i Norriån hittade jag rätt. Döm om min förvåning, det var minus 17 där, tio grader kallare ungefär, där kom kläderna väl till pass… Det var lite spännande att svänga av den ganska lilla vägen in på en snöig skogsväg med den lilla bilen. Hade jag fått möte vet jag inte vad jag skulle gjort, man rymdes knappt en bil på vägen. Dessutom skrapade det av snö under bilen, men det gick till slut!

Sen måste man ju vara ärlig och säga att Lottas lilla Hyundai I20 kanske inte var den mest maskulina bilen i området, det vimlade av fyrhjuliga pickisar… Men den var iallafall sötast!

Här nedan kommer en massa bilder från renskiljningen…

(73)