Mineralriket, Luleå 2014, Vetenskapens hus.

6 juni, 2014 Av av patrikohman

Jag var och fotograferade “Mineralriket” idag, en konferens om Gruvnäringen i Norrbotten på Vetenskapens hus i Luleå. Gruvnäringen kan öka tredubbelt inom ett decennium men det är inte bara större maskiner som krävs då. Det påverkar logistik, boende, rennäring mm. Och hur ska man få folk att vilja stanna kvar i länet och kanske till och med få människor utan rötter i Norrbotten att flytta hit? Det är ingen lätt fråga och ju mer man får veta ju svårare blir frågan. Men det var en intressant konferens med många intressanta talare.

Medverkande var bland annat Niklas Nordström och Yvonne Stålnacke, kommunalråd Luleå, Patrik Källman, Vasco Advisers, Kjell-Åke Johansson, Expandum, Christina Lugnet, regeringskansliet, Lars-Eric Aaro, LKAB, Jesper Josbrandt, HSB Norr, Malin Lagervall, Luleå kommun, Göran Nilsson, Arbetsförmedlingen, Kerstin Brinnen, SveMin, Kerstin Cederlöf, Naturvårdsverket, Tony Järlström, Progressum, Ragnhild Nilsson, Samelistan Kiruna, Ann.Christin Viklund, Luleå Airport, Peter Salomonson, Kiruna Airport, Tommy Niva, Dundret m fl.

Konferensiärer som skötte sitt jobb med bravur var Helena Stålnert och Lennart Håkansson. Och tilläggas bör ju att Vetenskapens hus i Luleå är en fantastiskt fin lokal, den kunde inte få ett bättre användningsområde än som den används nu! Arrangör var Yours kommunikationsbyrå.

 

OBS Många och stora bilder, sitter ni på en tunn lina krävs lite tålamod!

(1291)