Vifa Stockholm pryder sin plats!

Vifa Stockholm pryder sin plats!

18 januari, 2020 0 av patrikohman
Vifa Stockholm och Samsung Frame.
Vifa Stockholm och Samsung Frame.

När vi nu bytte ut vår gamla TV mot en Samsung Frame för att kunna visa bilder på när vi inte ser på tv blev jag sugen på något nytt ljud också.

När jag googlade runt bland tv-ljud så dök det ju upp ett helt gäng med olika fabrikat och modeller. En sak som var gemensamt med de flesta var att de såg riktigt tråkiga ut, typ 80-tal… Dessutom skulle de flesta ha en sub i något hörn och en massa sladdar och elände, så långt ifrån det diskreta jag var ute efter. Jag var inte heller ute efter surroundljud, hellre bra ljud för musik från streamingtjänsterna och konversation från TV:n.

Vifa Stockholm 2.0 i Pebble Grey.

Jag snubblade över Vifas sortiment på Takt och Ton i Luleå, helt underbara aktiva högtalare med bra ljud! Vifa Stockholm i Pebble grey, med tyg från Kvadrat, satt ju som en smäck under tv:n, hur snyggt som helst! Och ljudet är minst sagt bra. Kanske ingen limpa för hårdrockare, ni ska köpa Cerwin Vega. Väldigt öppet ljud med härlig attack och luftig diskant. Och bas finns det mycket av men den håller sig i bakgrunden, man inte blir lyssningstrött i första taget.

Jag har aldrig hört så mycket av texten i låtarna som nu, gott betyg. Och man slipper de flesta kablarna, allting sitter ju i högtalaren!

Fjärrkontrollen till Vifa, gjuten i ett stycke metall, rejält massiv!

Fjärrkontrollen är ju ett kapitel för sig, jag har nog aldrig hållit i en så massiv kontroll tidigare, nästan helt i metall, helgjuten alltså, grym känsla!

WAF-faktorn* är också hög, och det skadar ju inte, det blev rätt snabbt prat om en “Oslo” eller “Köpenhamn” till köket också, men det får dröja ett tag!

* Woman Acceptance Factor

(6)