Premiärcampingen gick till Fällfors camping

Premiärcampingen gick till Fällfors camping

30 augusti, 2020 0 av patrikohman

Så kom vi äntligen iväg på premiärturen med nygamla husvagnen. Alltid spännande hur det fungerar med en ny, men begagnad husvagn. Men som tur var så fungerade allt med vagnen perfekt.

Gott med kall dryck och skönt med govärme på aftonen när det började kyla på! För att inte tala om hur skönt det är med varmvatten i vagnen.

Turen gick till Fällfors camping. Aldrig trodde man väl att man skulle hamna på den campingen när man växte upp. Jag tillbringade ju varenda sommar i den byn upp till man blev så stor man kunde klara sig själv.

Mycket har hänt sen man slutade vara här. Man kommer ju ihåg den lilla kiosken som kiosk-Kalle hade. Och Kiosk-Kalle som storebror kallade tjockskalle en gång när han inte riktigt kunde prata. För det fick han visst lite extra godis… Och affärerna, både Ica och Coop har ju stängt för länge sen. För att inte tala om Posten, bensinstationen och Sundboms Café. Den stora gula skolan är ju också borta sen länge. Men glädjande nog så verkar det som det gamla flygfältet lever och frodas. Man får hoppas det kan hjälpa till att få byn levande igen! Det sjöd av aktivitet där, biltävling var tydligen på schemat, och det hördes ändå ned till campingen.

Men åter till campingen och omgivningen. Campingen var mycket lugn, men ändå en hel del folk trots lite sent på säsongen. Och rent och fräscht på tolatterna! Bara det är ju guld värt! Sen var den lilla badpölen kvar, där var det tävlingsfiske på midsommar, jag tror det var i mitten på sjuttiotalet. Men den såg i alla fall ut som jag kommer ihåg, men tyvärr hade jag glömt badbyxorna, annars hade jag givetvis badat!

Byskeälven är ju en erkänt bra älv för att fiska ädelfisk, en av få skogsälvar som inte är utbyggda, så det lockar en hel del besökare. Och fiska kan man ju göra direkt från campingen, men är man seriös åker man iväg en bit, finns många fina ställen, både för fluga och drag. Kul att se laxtrappan några stenkast nedanför campingen, häftig upplevelse att se de stora laxarna glida förbi!

En promenad till Marranäsvältan är ett måste när man åter är i byn. Alltid lika mäktigt. Flåsbacken på stigen mot Marranäsvältan måste ha varit lättdöpt. Att ha en hund som drar i kopplet kan vara en välsignelse ibland!

Blir man less på Fällfors kan man åka sju-åtta kilometer uppåt byn, till Småforsarna. Där finns en fin grillkåta och fina fiskeställen! Sista biten av vägen ned till Småforsarna är lite spännande till och från. Eftersom marken mestadels består av sand så händer mycket med marken när det regnar, så ibland kan delar av vägen ha runnit iväg. Så ta det riktigt lugnt på vägen ned! Kommer man på idén att ta med en husvagn ned så bör man nog kolla hela vägen innan man åker ned, kan bli jobbigt att backa långt i uppförsbacke annars, bara ett tips.

(162)