Magisk morgon på isvägen i skärgården utanför Luleå

Magisk morgon på isvägen i skärgården utanför Luleå

23 mars, 2018 0 av patrikohman

Ibland får man ju en fix idé som man inte kan släppa. En idé som inte jag kunna släppa är att åka förbi Lövskär i Luleå och ut i den vackra skärgården utanför Luleå en afton eller tidig morgon när solen knappt syns över horisonten.

Till slut fick jag tummen ur… och ställde väckaren på 04.00, packade kameraväskan och gick ock la mig. Naturligtvis vaknade jag strax före så man studsade upp 03.55 och tryckte i sig lite fika. 05.05 åkte jag förbi Lövskär och ut på isen.

Trodde, eller snarare förutsatte att jag skulle vara ensam, men hade en bil bakom mig hela vägen från Luleå. Solen var precis på väg upp så tajmingen var hyfsad. Jag stannade bilen en bra bit ut i skärgården och snabbade mig ut för att fotografera bilen som fortfarande låg en bit bakom mig. Bilen stannade på samma parkering som jag. Så inte blev det någon fartig bil/snöbild som jag hade tänkt mig. Det var det en kille som skulle lufta lite nya skidor och hunden, 05.15 alltså…

Han var väldans trevlig och erbjöd sig att åka en sväng så jag kunde ta lite bilder med lite liv i. Natur är ju vackert, men utan människor eller annat liv blir det ju lite tråkigt. Så jag skuttade ut en bit på isen och gjorde mig redo. Det var ju helt fantastiskt väder, -22, helt molnfritt och solen på väg upp. Det var helt klart värt att bryta sig upp ur bingen för detta. Och ett stort tack till killen som ställde upp, och trevlig var han också!

Här ser ni lite bilder från turen med tur. Med en på tur…

(72)