Invigning av Hybrit på SSAB i Luleå

Invigning av Hybrit på SSAB i Luleå

25 juni, 2018 0 av patrikohman

Yours kommunikationsbyrå fick uppdraget att arrangera invigningen av Hybrit den 20 juni 2018. Ett kul, stort och spännande uppdrag. Det blev ju lite extra spännande när vi fick veta att Stefan Löfven och Isabella Lövin skulle komma på invigningen. Vi fick ju räkna med lite extra säkerhet runt hela projektet då.

En sak som vi trodde skulle göra det lite extra besvärligt var att invigningen skulle vara på SSAB:s område. Säkerheten på SSAB är ju rigorös så det är ju inte bara att köra hur som helst på området så man var ju tvungen tänka efter lite extra när vi skulle lämna och hämta grejor så man hade allt med sig. Allt flöt på jättebra så farhågorna var överdrivna. Sen hade vi en klippa i Robert? på SSAB som hjälpte oss med allt möjligt, han var guld värd.

Allt gick enligt plan och tältet stod på plats, ljudet fungerade perfekt, maten var god så besökarna och beställarna var nog riktigt nöjda hoppas jag. Det vi inte kunde påverka var blåsten, men vi var tacksamma att det inte regnade i alla fall, som det gjorde både dagen innan och dagen efter.

Hybrit

Hybrit är ett sätt att göra ståltillverkning koldioxidfri genom att använda vätgas och elektricitet istället kol som används nu. Det skulle drastiskt minska koldioxidutsläppet i luften och bidra till en betydligt renare miljö. Det är ett samarbete mellan SSAB, LKAB och Vattenfall och nu togs första spadtaget till en provanläggning i lite större skala som ska byggas på SSAB:s område.

Ifall Hybrit faller väl ut så kan Sverige sänka sina koldioxidutsläpp med upp till 10%, och det vore ju inte dumt!

Eftersom jag har mycket svårt att släppa kameran så passade jag på att fotografera lite grann under invigningen. Tyvärr är jag inte helt bevandrad i allas namn och titlar men jag har gjort så gott jag kan. Skicka gärna kompletteringar ifall ni känner igen någon som jag missat, eller döpt fel!

« 1 av 2 »

(166)