Havremagasinet “Entry prohibited to forigners”

Sommarens utställning på Havremagasinet i Boden “Entry prohibited to forigners”. För inte så många år sedan var Boden en väldigt isolerad stad, utlänningar var inte välkomna till staden på grund av alla militära hemligheter. Som tur är det helt ändrat nu. Nu tar Bodens kommun emot väldigt många invandrare i förhållande till vår folkmängd och det är ju något att vara stolt över!

Så idag blev det dags för “årets” besök till Havremagasinet. Intressant blandning av militärfordon vs militärens användning av hästar, fattigdom vs rikedom, lokala konstnärer kontra internationella ditos!

Ett utställningspar som jag fastnade för var systrarna Lena och Anita Ylipää, ursprungligen från Lainio. Mycket rolig och lättilgänglig utställning! Sen var ju det mörka rummet med en upplyst stad (tolkade jag det som i alla fall) var magisk. Den var gjord av Kerstin Hedström, mycket läcker!

Sen fanns det mycket annat roligt och intressant, bland annat en massa vägghängda masker som troféer. Vet inte varför de var otäcka, kanske för att de saknade ögon, fast om de haft det borde de varit ännu läskigare i och för sig.

Kontentan, åk dit, väl värt ett besök!

(40)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.