Eyvind2018

Eyvind2018

3 december, 2018 0 av patrikohman

Så var det dags för tredje upplagan av Eyvind, Norrbottens författar- och berättardagar.

Som alltid välspäckat program, tyvärr lite mindre folk, lite konstigt med tanke på författarna som var där, och underhållningen under kvällarna! Men  det var ju en diger skara författare, lyssna bara här :Jonas Sehlberg-Augustsén, Anna Jörgensdotter, Bengt Pohjanen, Jenny Rogneby,Mats Söderlund, Alfred Ruth, Elin Jäderström, Bernt Hermele, Kerstin Wixe och Hynek Pallas.

Det är ju alltid spänande att lyssna på författarnas egna berättelser om deras liv, tankar, inspiration och varför de skriver. Både glada och positiva samt dystra och mörka berättelser visade sig under dagarna. Att höra Bengt Pohjanen berätta om sin smugglarbakgrun, eller Bernt Hermele om sin fruktansvärda familjehistoria är ju märkligt att ta till sig när man hör dem berätta med någon timmes mellanrum…

Och sen Mats Söderlunds lite mörka framtidsvisioner i nästan samma andetag som Alfred Ruth har berättat om AI och vilket hot det skulle kunna bli…

Att få gå omkring och lyssna samt fotografera är ju en ynnest, möte med dessa trevliga och öppna människor är ju  verkligen fantastiskt roligt!

Som vanligt ser fotogalleriet helt puckat ut, men om ni går in och tittar på bilderna ser det lite bättre ut! Åtminstone propotionerna, bilderna vete tusan.

(124)