En natt på muséet

En natt på muséet

18 oktober, 2019 0 av patrikohman

Ja, det blev väl inte en hel natt men väl en kväll i alla fall. Ett återfall till Patinamuseet i Boden var ju tvunget innan de stänger för säsongen. Och en hel del folk hade letat sig hit denna regniga mörka höstfredag.

Man slås ju av att alla dessa prylar har någon gång varit helt nya och moderna. Och har köpts och använts av människor som du och jag, men bara i en annan tidsålder. Det är ju lätt att skratta åt konstiga kängor, roliga båtmotorer och andra märkliga ting. Men om man hoppar fram 100 år så lär ju de personerna fundera över varför vi svämmade över världen med Fidget spinners, fula bilar och konstiga handhållna spelkontroller, för om hundra år är det väl ett chip som är inmonterat i huvudet…

Och som vanligt är man helt tom i huvudet efter besöket. Så otroligt mycket saker från förr i tiden. Det jobbiga är ju att många av sakerna är man ju uppvuxen med…

Bilderna jag har fotograferat här har kort skärpedjup på grund av det är rätt dunkelt ljus så bländaren har legat på ca 2-2,8 och då blir det så. Och stativ är inte att tänka på, det är saker överallt så det finns inte mycket plats, och det är ju delvis charmen med stället. Det känns aldrig ensamt där, man är så omgiven av grejor, helt underbart! Men nästa gång åker stativet med så man kan ta några översiktsbilder!

Nåväl, här nedan ser ni en del av sakerna, och ja, det blev en del mopeder och motorcyklar, bara för att de bara är coolast helt enkelt!


(34)