Debatt om barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och deras rätt i samhället

Debatt om barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och deras rätt i samhället

30 juni, 2015 0 av patrikohman
Fredrik Westin pratar kärleksfullt om sin son med "Extra allt".

Fredrik Westin pratar kärleksfullt om sin son med “Extra allt”. Moderator Helene Benno längst till vänster.

Jag var på en mycket intressant föreläsning i Almedalen om barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och deras rättigheter.

Med tanke på att 7% av alla barn i Sverige har någon typ av denna typ av funktionsnedsättning är det nog dags att samhället börjar ta ett bättre grepp om dem i tidig ålder för att förbättra chanserna för dessa barn att få en rimlig chans i samhället. Ofta är barnen mycket smarta men har svårt med de sociala kontakterna och då behövs det träning från tidig ålder…

Fredrik Westin berättade varmt om sin son med ett flertal diagnoser, sonen hade verkligen “Extra allt”. Pojken är mycket smart och gjorde Mensatestet som sjuåring med mycket höga poäng, förmodligen högre än jag någonsin kommer att få. Han sa till pappa Fredrik för ett tag sen “-Jag är nog nästa steg i evolutionen…” underbart sagt!

Lite fler bilder från debatten >>

Medverkande i debatten var Hélène Benno, Moderator och Generalsekreterare för Min Stora Dag. Emma Henriksson, Ordförande i socialutskottet, Kd. Kristina Nilsson, Ledamot i socialutskottet, S. Fredrik Westin, Förälder och föreläsare, ”Stålmannens pappa”. Ing-Marie Wiselgren, Nationell samordnare, SKL. Anna Norrman, Intressepolitisk talesperson, Attention. Alexandra Gahnström, Barnens försäkringsexpert, Trygg-Hansa. Trygg Hansa höll i seminariet.

 

(634)